Atrado behaalt dit jaar zowel Slator als TrendsTop Ranking

Vertaalbureau Atrado duikt dit jaar voor het eerst op in twee ranglijsten. Bij TrendsTop verschijnt het bureau op nummer 12 en bij Slator bekleedt het bedrijf positie 296 ter wereld. Bij deze laatste toonaangevende taalindex werd een officiële badge van LSP Boutique verdiend.

Debuut bij LSPI

De Slator Language Service Provider Index (LSPI) is een ranglijst en een index van ‘s werelds grootste vertaal-, lokalisatie-, tolk- en taaltechnologiebedrijven. Hierin worden firma’s gerangschikt op omzet. De gecombineerde omzet in US-dollar van Slator 2022 LSPI-bedrijven groeide in 2021 met 22% tot bijna 9,5 miljard dollar.

In 2022 maakten er meer dan 100 bedrijven hun debuut bij LSPI en de lijst telt ondertussen ruim 300 bedrijven. Atrado staat op plaats 296 en verdient hiermee een opmerkelijk plekje op de prestigieuze taalindex.

De LSPI-bedrijven worden onderverdeeld in vier categorieën:

  • Super Agencies – fullservice-LSP’s met een omzet van meer dan 200 miljoen dollar;
  • Leaders – LSP’s met een omzet van meer dan 25 miljoen USD en die niet in de categorie Super Agency vallen;
  • Challengers – LSP’s met inkomsten tussen 8 en 25 miljoen dollar;
  • Boutiques – LSP’s met een omzet tussen 1 en 8 miljoen dollar.

In 2022 verkreeg Atrado een badge als LSP Boutique.

De LSPI-informatie is belangrijk binnen de sector aangezien deze wordt gebruikt als maatstaf en uitgangspunt voor de evaluatie van strategische opties, waaronder fusies en overnames

TrendsTop ranking 12

Ook bij TrendsTop, de one-stop-shop voor actuele bedrijfsinformatie, wordt Atrado opgemerkt. Daaverdient het bureau de twaalfde positie binnen de sector van vertaal- en copywritingbureaus. Hier wordt de lijst eveneens gebaseerd op de omzet.

Een vruchtbaar jaar voor Atrado, met twee toonaangevende rankings op haar conto.

Scroll naar boven